Catalog de produse

8) Profilul de culoare, ce este și unde să-l găsiți?

    Profilul de culoare - este un fișier special care conține informații despre redarea culorilor și despre combinația acestora pentru un dispozitiv special.  Îl puteți afla prin extensiea specială ICC sau ICM.

Întreaga tehnică care transmite culorile vă ajută să recunoașteți corect culorile de pe monitor și să le transmiteți corect atunci când imprimați pe suport. Nu este necesar să se creeze și să se adapteze la PU, care funcționează cu cerneală originală, deoarece producătorul a făcut totul de înainte. Dacă utilizați consumabile alternative în lucrare, atunci vor exista pur și simplu mici diferente intre culoarea pe care o vedeți pe fotografia de pe ecranul monitorului și pe cea obținută la final de imprimare.

Culoarea personalizată de profil

    Profilul de culoare contează în imprimarea profesională a materialelor, în care cele mai mici nuanțe sunt deosebit de importante – acestea pot fi reproduceri sau lucrări ale fotografiilor colore. Există specialiști care sunt implicați profesional în construirea profilurilor individuale de culoare pe bază de plată. Pentru a face acest lucru, ei folosesc un dispozitiv special colorimetru și software special. În plus, în lucrarea lor, ei folosesc cunoștințele de colorimetrie-știința culorii și măsurarea acesteia, care este asociată cu determinarea coordonatelor sale și a calculelor matematice ale altor cantități care se bazează pe ea.

Culoarea personalizată este comandată, de obicei, pentru dispozitive de imprimare în cinci culori sau în șase culori. Este important să se înțeleagă că acesta este creat sub o grămadă de specifice:

  • Modelul de imprimantă;
  • Seria de cerneală;
  • Tipul și marca de hârtie fotografică.

Când schimbați cel puțin una dintre aceste componente, modelul de culoare devine nefuncțional și va trebui să fie făcut din nou.

Acasă și la birou, 4 culori PU nu profilează. Excepția poate fi doar seria Epson de format mare, precum și aparatele care sunt utilizate pentru a lucra cu cerneală de sublimare. Pentru imprimarea la domiciliu, este suficientă o culoare standard, chiar dacă lucrați pe cerneală neoriginală, deoarece nu aveți nevoie să plătiți bani pentru a crea un profil individual.

Dacă, din anumite motive, reproducerea culorilor nu vă convine, o puteți corecta întotdeauna, utilizând driverul de imprimantă de pe calculator. Există o mulțime de instrumente în setările sale pentru a vă ajuta cu imaginea. În general, puteți schimba complet culoarea imaginii și o puteți schimba de la color la alb-negru.

Mai aveți întrebări ?

Puteți să le adresați consultanților online, operatorilor de asistență tehnică sau contactaține cu ajutorul datelor acestea.

Informația adițională o puteți găsi pe pagina noastră: printerra.md.

Ieşire din cont

Ai ieşit din contul tău. Puteţi părăsi calculatorul în siguranţă.

Coşul de cumpărături a fost salvat, Produsele din coş vor fi restaurate la următoarea autentificare.